Ruz examina rareses en els vincles entre els Pujol i els Sumarroca

La UDEF ha detectat un 'contracte fantasma'
Jordi Pujol Ferrusola
Jordi Pujol Ferrusola

Project Marketing Cat, propietat de Jordi Pujol Ferrusola, va facturar 154.048 euros els anys 2008 i 2009 per uns suposats serveis d’assessorament relacionats amb la implantació empresarial a Mèxic de la constructora Emte, controlada per la família Sumarroca. El gran què d’aquest vincle, publica Vozpópuli, és que consta com un ‘contracta fantasma’: la UDEF no ha pogut verificar l’existència d’aquest vincle contractual ni de la prestació del servei.

Aquest és un dels exemples de relacions sospitoses entre els Pujol i els Sumarroca, una família sempre propera a Convergència que ha rebut contractes també durant els anys d’Artur Mas al capdavant de la Generalitat. La UDEF ha investigat aquestes relacions i ha compilat les seves troballes en un informe en el qual s’han basat les imputacions de Carles Sumarroca Coixet -un dels fundadors de CDC- i el seu fill Carles Sumarroca Claverol.

En declaracions a la Policia, el director general d’Emte, Guillermo Lorenzo Rodrigo, hauria assegurat que ignorava les relacions actuals o passades entre les dues poderoses famílies i hauria dit, tanmateix, que no podia aportar cap document sorgit de la pretesa prestació de serveis investigada.

Segons ha especificat la UDEF en el seu informe, publica el mateix digital, els seus agents van demanar la constructora Emte detalls dels seus vincles amb Trade Management Consulting SL i Científic Management SA. Les seves conclusions apunten a una refacturació. És a dir, que part del capital, en comptes de dirigir-se d’Emte a les societats de Jordi Pujol Jr., hauria passat per Trade Management Consulting SL i Científic Management SA. Aquestes dues empreses, sense explicació aparent per als policies, haurien enviat els diners al primogènit del clan Pujol.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari