L’enllaç dels Pujol a Andorra era del CNI

El diputat David Fernàndez identifica l'extinent coronel de la Guàrdia Civil José Matas Zapata que, suposadament, seria el misteriós "Pepe"
david fernàndez parlament
david fernàndez parlament

El diputat de la CUP David Fernàndez és l’encarregat de presidir la comissió parlamentària d’investigació sobre el cas Pujol (rebatejada com a ‘comissió d’investigació sobre el frau, l’evasió fiscal i les pràctiques de corrupció política’). Ningú millor que ell, perquè té un coneixement molt profund sobre els marros del pujolisme.

Així ho va demostrar durant la compareixença, el passat 26 de setembre, de l’expresident Jordi Pujol davant la comissió d’afers institucionals del Parlament. En el torn d’intervencions dels diputats dels diferents grups polítics, David Fernández va formular una pregunta ‘atòmica’: “Vostè se’n recorda del tinent coronel José Matas Zapata? La relació que tenia amb la seva família a través de la banca privada andorrana? Un home del Cesid, del CNI, durant 20 anys era el guàrdia de corps de l’evasió?“.

El misteriós ‘Pepe’
Aquesta pregunta va passar desapercebuda en les ressenyes periodístiques que es van fer d’aquella memorable sessió parlamentària, però té una insospitada transcendència i obre una via d’investigació que pot proporcionar moltes sorpreses. De què coneix David Fernàndez el tinent coronel José Matas Zapata? Com sap que és un agent dels serveis d’intel·ligència espanyols (abans Cesid i ara CNI)? Com ha arribat a establir la seva relació amb la família Pujol?

Tres dies abans de la compareixença de Jordi Pujol al Parlament, el diari ABC va publicar una sorprenent informació, revelada per un misteriós “intermediari d’un empresari català”: un guàrdia civil que havia estat destinat a la duana d’Andorra, anomenat “Pepe”, era el gestor d’una societat de la família Pujol que, al seu torn, estava vinculada a un fons d’inversió israelià. Aquesta societat, fins ara desconeguda, guardaria una part molt important del “tresor” acumulat durant anys per la família Pujol fora de l’Estat espanyol.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A EL SETMANARI EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari