El ‘petit Nicolás’ va oferir un intercanvi de favors a Oriol Pujol

En dues cites el passat mes de setembre, amb el cas ITV i ERC com a eixos
Oriol Pujol entrant al jutjat
Oriol Pujol entrant al jutjat

Francisco Nicolás Gómez Iglesias es va presentar a dues reunions amb Oriol Pujol, el setembre passat a Barcelona, com un emissari de la vicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría. Va demanar al fill de l’expresident de la Generalitat informació contra Oriol Junqueras i ERC a canvi de suavitzar l’acusació de Manos Limpias i dels tribunals pel cas de les ITV, publica aquest dilluns El Confidencial.

Oriol Pujol, segons la mateixa informació, va prendre precaucions a les reunions, celebrades als hotels Majestic i Claris amb durades d’entre una hora i hora i mitja. Hi va anar amb la barba afaitada i amb el casc de la seva moto per no ser reconegut.

El ‘petit Nicolás’ va demanar que CiU, amb l’ajuda dels seus alcaldes i regidors, pogués ajudar a elaborar un dossier amb casos de corrupció d’Esquerra i ho va fer de manera convincent, expliquen fonts properes a Oriol Pujol citades pel mateix digital, i amb l’aval del maneig d’informació confidencial, en particular la relacionada amb Jordi Pujol Ferrusola. Aquelles trobades coincideixen amb la redacció de la querella de Manos Limpias contra el líder d’ERC i el seu germà Roger, per delictes de suborn i malversació.

A més de proposar un intercanvi de favors, Francisco Nicolás va demanar diners a Oriol Pujol per finançar, suposadament, l’operació que es generaria a partir de les seves trobades, però l’expolític es va negar a pagar, com va explicar en una trobada amb Miguel Bernad, de Manos Limpias, perquè volia tractar el tema directament amb Soraya Sáenz de Santamaría.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari