Granados, a la presó sense fiança per vuit delictes

Anticorrupció analitza vincles entre possibles afavoriments de la 'trama Púnica' i l'entorn d'Aguirre
granados aguirre
granados aguirre

Francisco Granados, exconseller de Presidència, Justícia i Interior madrileny i exmà dreta d’Esperanza Aguirre, pot haver comès vuit delictes, segons el jutge Eloy Velasco, que l’ha enviat a la presó sense fiança.

El més cèlebre dels investigats per l’operació Púnica ha atribuït al seu amic i, presumptament, també company de malifetes i corrupcions, el constructor David Marjaliza, la propietat dels comptes detectats a Suïssa, que van alertar les autoritats helvètiques i van propiciar la investigació a Espanya.

La mesura de presó provisional també ha estat decretada per a Marjaliza, a qui el jutge considera que, entre altres constructors, va beneficiar Granados en l’exercici de les seves responsabilitats públiques.

Eloy Velasco sospita que aquest home de confiança d’Aguirre caigut en desgràcia pot haver comès delictes contra Hisenda, blanqueig de capitals, delictes d’organització criminal, tràfic d’influències, suborn, malversació, prevaricació i frau.

La cosina d’Aguirre
A més, la seva introductora al més alt nivell de la política madrilenya pot veure’s esquitxada encara més. Segons publica aquest divendres Vozpópuli, la Fiscalia Anticorrupció està escrutant adjudicacions de Granados perquè sospita que la trama pot haver afavorit, entre altres familiars d’alts càrrecs madrilenys, els de la mateixa Esperanza Aguirre.

En aquest sentit, es troben en el punt de mira dues adjudicacions. Una, del 2008, a Segur Ibérica, on exercia de secretària del consell d’administració Marta Gil de Biedma, cosina d’Aguirre. Aquesta empresa va assumir la vigilància i la seguretat de Presidència, Vicepresidència i Interior per un valor de 2,65 milions d’euros.

L’altra adjudicació sota la lupa, del 2009, va atorgar, mitjançant un concurs urgent, el contracte de vigilància i seguretat de la Conselleria de Justícia madrilenya a Eas Tecno System SA, on havia esdevingut director general José Luis Novales, qui era el director de Segur Ibérica que va firmar l’altre contracte sospitós. Eas Tecno System va obtenir aquest contracte de 9,3 milions d’euros malgrat no complir el requisit de la xifra de negoci mínima. Aguirre va defensar públicament llavors el procés arran de les sospites i la polèmica generada.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari