Anticorrupció estudia marros de Bankia pitjors que les targetes ‘black’

El FROB ha remès dades d'una vintena d'operacions sospitoses
Sense títol
Sense títol

Irregularitats econòmiques a Caja Madrid i Bankia majors que l’escandalós cas de les targetes black estan a punt de ser revelades, publica El Confidencial Digital. La Fiscalia Anticorrupció està estudiant material remès pel FROB relatiu a una vintena d’operacions sospitoses en què es van moure quantitats molt superiors a la suma de les despeses amb les targetes opaques, estimada en 15,5 milions d’euros.

La nova documentació aportada pel FROB, expedients de la seva investigació interna, destaparia una trama més extensa que inclouria, a més de Miguel Blesa, Rodrigo Rato i altres alts càrrecs, beneficiaris que serien persones conegudes externes a l’entitat bancària.

Entre les ‘bombes’ a punt d’esclatar pel que fa a Bankia hi ha una línia especial de préstecs amb privilegis per als membres de l’assemblea de l’entitat i a celebritats com empresaris i personatges del món de la comunicació, la cultura i els espectacles. Segons les fonts citades a la mateixa informació, en algun cas el risc d’impagament era elevadíssim.

A més, Anticorrupció indaga sobre vendes de terrenys a baix cost a consellers. Aquestes gangues, en la gran majoria de casos, van ser venudes posteriorment per preus deu vegades superiors.

Lazard i Rato
Una nova informació publicada aquest dijous per Infolibre destapa l’escandalosa actuació de Rato al capdavant de Caja Madrid-Bankia en benefici de Lazard. L’exministre d’Economia, antic director gerent del Fons Montetari Internacional i expresident de Bankia va pagar l’any 2010 2,3 milions d’euros al banc d’inversió dirigit pel seu amic i soci Jaime Castellanos com a pagament per una assessoria sobre una possible fusió de Bankia quan l’operació ja s’havia decidit. Un document de Lazard demostra que Castellanos ja sabia que Bankia es fusionaria amb Bancaja i altres entitats.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari