“És normal que el Grup Godó estigui abans que les entitats?”

Una diputada d'ICV demana "una moratòria del deute als bancs per pagar entitats socials"
Laura Massana, d'ICV-EUiA
Laura Massana, d'ICV-EUiA

“És normal salvar autopistes i que el grup Godó estigui abans que les entitats socials?”, ha preguntat aquest dimecres de plenari la diputada ecosocialista Laura Massana a la consellera de Benestar, Neus Munté. ICV ha proposat al Govern un canvi de les polítiques fiscals i redistributives a Catalunya per reforçar les ajudes a les entitats socials.

“Per què no aparquem el pagament a entitats financeres i fem una moratòria per pagar les entitats socials?“, han proposat tant Massana com també el diputat ecosocialista Marc Vidal. “Per què no comencen a buscar ingressos i a prioritzar les persones? Perquè amb ‘Maratons’ i ‘La grossa’ no ens en sortim”.

La resposta de la representant del Govern, a més d’apuntar alguna mala praxi del tripartit, ha estat recordar que malgrat el sostre de dèficit públic imposat per Alemanya, la reducció del percentatge d’inversió per la de la Generalitat s’ha incrementat. “Hem de tenir clar qui és el responsable de la caixa? El sistema tributari depèn del govern espanyol. Tot i així, al 2014, un 71,1% del pressupost s’ha destinat a despesa social”, ha respost la consellera.

“El seu partit va votar la llei d’estabilitat que és la que patim ara”, ha replicat Massana.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari