Les entitats empenyen la Vaga de Totes

Iaioflautes i StopPujades tornen a obrir les portes del metro per anar a la manifestació
Stop Pujades i Iaioflautes tallen la parada Hospital Clínic de Barcelona
Stop Pujades i Iaioflautes tallen la parada Hospital Clínic de Barcelona

Entitats socials de Barcelona com els Iaioflautes i Stop Pujades Transport Públic s’han solidaritzat aquest dimecres amb la jornada de reivindicació feminista ‘Vaga de totes’. A les 18h, una hora abans que comencés la manifestació convocada a plaça Catalunya, els activistes han obert les portes de les estacions de metro de l’Hospital Clínic, Lluc Major i Arc de Triomf per facilitar el transport tant als usuaris que volguessin assistir a la convocatòria com els que no. Feia gairebé mig any que havien deixat de fer aquesta acció.

L’acte d’Stop Pujades i Iaioflautes, entre d’altres entitats, que s’emmarcava en la jornada de reivindicació feminista ‘Vaga de totes’, pretén conscienciar ciutadania i institucions que els augments tarifaris del transport repercuteixen sobretot en les dones, que en són les usuàries més freqüents. L’utilitzen un 25% més que els homes.

‘Vaga de totes’ ha iniciat la jornada reivindicativa amb un tall de trànsit durant uns minuts a Diagonal, Meridiana, la Gran Via i el Paral·lel. Al migdia, els integrants de la marxa han ocupat la seu del Cercle d’Economia per condemnar les declaracions de la presidenta del cercle d’Empresaris, Mónica Oriol, sobre el “problema” que suposa per a les companyies, que les treballadores “d’entre 24 i 45 anys es quedin embarassades”.

Una hora abans de la manifestació, els activistes han mantingut obertes durant deu minuts les portes d’accés a les vies del metro perquè la gent hi entrés sense validar el bitllet. Stop Pujades i Iaioflautes van repetir aquesta acció durant tres mesos, fins que l’abril passat van aconseguir crear una Taula del Transport Públic per revisar tarifes i targetes. “Només ha servit per marejar-nos, però no hi ha hagut cap millora”, lamentava un dels activistes.

Les portes del metro de l’Hospital Clínic s’han mantingut obertes uns deu minuts, sense que es produís cap incident. “Ja els coneixem i són pacífics. Tenim ordres de no trucar els cossos de seguretat perquè no creen problemes. Simplement, esperem que marxin”, deia un dels vigilants de seguretat al vestíbul.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari