Suïssa no coopera, de moment, en el cas Pujol

Denega la petició de la Justícia perquè considera que no precisa "activitats criminals"
pujol parlament
pujol parlament

La comissió rogatòria enviada l’agost passat a les autoritats suïsses per part de Zita Hernández, titular del Jutjat d’Instrucció número 31 de Barcelona, no ha servit per a res. L’Oficina Federal de Justícia de Suïssa rebutja, com mostra un document publicat per Vozpópuli, la petició de la instructora: rebre les dades dels comptes bancaris de Jordi Pujol i la seva família. A més, li retreu per escrit que no hagi concretat les suposades activitats criminals de Pujol ni hagi establert cap relació manifesta dels investigats amb Suïssa. A la sol·licitud no constava ni la infracció per blanqueig de capitals ni la infracció prèvia, el delicte antecedent pel qual s’hauria comès el blanqueig.

Malgrat això, aquest organisme suís no es nega a col·laborar en el cas que un requeriment futur es completi en el sentit que els seus retrets apunten. La clau, segons la mateixa informació, és que la petició cursada des de Barcelona s’hauria d’ajustar al dret suís, que exigeix explicitar dades i llocs de la comissió dels fets, les persones implicades i les seves funcions, i “el mode operatiu”.

La resposta de Suïssa conté una clatellada addicional per a Hernández: dóna a entendre que hauria fet un copy/paste d’una altra petició remesa abans: “sembla anar dirigida a les autoritats del Principat d’Andorra”, arriba a dir l’escrit de resposta.

Mentrestant, Andorra tampoc ha respost les dues peticions d’informació de la Justícia espanyola, remeses pel mateix Jutjat d’Instrucció número 31 de Barcelona i per l’Audiència Nacional.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides