La puta i la Ramoneta a Sant Adrià de Besòs

Martín Ferrer, amo d'Amnesia, acumula impagaments a l'Ajuntament i no recull les llicències per construir el macrocomplex del Port Fòrum
martin ferrer jordi pujol
martin ferrer jordi pujol

El 2012 va tenir lloc a Sant Adrià de Besòs una mediàtica passejada de tres homes poderosos que ara sembla irrepetible. S’anunciava que un macrocomplex d’oci amb la discoteca Amnesia com a epicentre s’instal·laria al Port Fòrum i Martín Ferrer, l’amo de la discoteca, es va fer acompanyar de l’arquitecte Jean Nouvel, cervell de l’obra, i de Jordi Pujol, llavors en període electoral i sense distàncies amb CDC. I no només seria irrepetible per la caiguda en desgràcia de l’expresident: després d’uns quants retards, s’havia previst que les obres començarien a finals de la tardor, però ara tot està en suspens.

Desmantellament
Durant el setembre, el grup Amnesia ha començat a desmantellar la seva oficina a Sant Adrià i els empleats contractats expressament allà han estat acomiadats. Oficialment, Amnesia admet un procés de reestructuració general, però no confirma ni nega ara per ara la continuïtat d’aquest projecte, com tampoc la de L’Atlàntida, discoteca d’estiu que també pertany al seu grup i que acaba de tancar la seva temporada a l’altra riba del Besòs.

Per la seva part, els extreballadors donen pràcticament per morts aquests projectes. Segons un d’ells, persones de confiança de Martín Ferrer asseguren que L’Atlàntida no tornarà a obrir i que la nova Amnesia mai es farà realitat. Una exempleada atribueix el seu acomiadament a la cancel·lació del projecte i indica que no faltaven inversors de pes ni solvència per part de Ferrer, qui diu sentir-se decebut i rumia ara què fer. Les ambicions de Ferrer, diuen, han xocat amb constants “obstacles” de l’Ajuntament. Els motius de la pretesa frustració de l’empresari, però, no encaixen amb el relat municipal i veïnal, ni tampoc amb les informacions obtingudes per EL TRIANGLE. (…)

En particular, és significativa la controvèrsia sobre l’explotació de l’espai on s’ha ubicat L’Atlàntida, l’únic gran projecte que Amnesia ha realitzat en el municipi fins ara. Aquesta discoteca es va instal·lar el 2013 a l’espai de les piscines municipals després que Innovaciones Calem SL, rere la qual hi ha Ferrer, guanyés el concurs per explotar-lo.

Abans havia disposat d’aquest espai Gimesport SL, que havia perdut la concessió per haver subarrendat el terreny, quelcom prohibit. Totes dues empreses tenien un conflicte on també jugaven un paper Marina Entertainment SL, que van ocupar l’espai com a subarrendatari i l’havia remodelat per instal·lar la discoteca Ghoa, San Adrià Beach 2012 SL, subarrendatari ‘en precari’, i el Consell Comarcal del Barcelonès (CCB). Es tractava de determinar què havia de pagar Innovaciones Calem. 

Carlos Díez, soci de Marina Entertainment, ha facilitat a aquest setmanari reveladores gravacions de converses telefòniques seves amb responsables del Consell, l’entitat que pot atorgar l’explotació d’aquest terreny i que, en certa manera, exercia de mediador entre tots ells el 2013.

Un acord ‘en B’
En elles, la secretària general, Marta Gibert, explicava que Innovaciones Calem havia de determinar quant pagava per ocupar l’espai i ho justificava amb el fet que l’anterior concessió (retirada a Gimesport per irregularitats) no l’havien atorgat ells. Deia també que només es podien basar en la llicència concedida per l’Ajuntament com a únic document oficial per determinar un valor. La mateixa Gibert indicava que Gimesport, com a posseïdor de l’anterior concessió, seria la receptora de la compensació i rematava proposant que les parts tanquessin el conflicte ‘en B’: “Si es paga en negre i no hi ha impostos, i gratis, benvingut sigui”. (…)

Amb relació a una mesura cautelar que amenaçava la concessió per part del CCB de l’espai, Gibert assegurava que no permetria que Innovaciones Calem pagués res si hi havia cap risc que es tombés la concessió. Finalment, L’Atlàntida s’ha acabat establint sense que Ferrer hagués assolit cap acord. Díez assegura que el plec de la concessió a Innovaciones Calem contempla una compensació per a aquells inquilins que havien fet obres i que no han vist encara un cèntim. (…)

Impagaments
L’Ajuntament de Sant Adrià no ha cobrat res el 2013 i el 2014 per la presència de L’Atlàntida en concepte de cànon, com estableix la normativa. D’altra banda, el tancament cautelar per excés de soroll mai es va acabar executant perquè, al final, l’acció del consistori al jutjat no va reeixir i perquè es va constatar que, un cop instal·lats els limitadors, l’excés de so ja només constituïa una infracció lleu.

Per postres, crida l’atenció d’allò més el comportament d’Amnesia amb relació a la llicència per construir al Port Fòrum. Ferrer havia demanat celeritat per obtenir-la, recorden al consistori. Però, un cop concedida, no va anar a pagar per recollir-la ni va liquidar l’impost de construccions.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET AL SETMANARI EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides