Govern i CUP redrecen el rumb

Mas assumeix compromisos per al 9-N
Sense títol
Sense títol

El Govern de la Generalitat ha assumit una desena de compromisos per assegurar que el 9-N es voti la consulta sobre el futur polític de Catalunya, segons ha explicat aquest dilluns el portaveu de l’Executiu, Francesc Homs.

S’establirà un “òrgan tècnic” de control amb representació de tots els partits pro consulta per a la posada en marxa de la iniciativa governamental. També hi haurà comissions territorials que informaran sobre les campanyes institucionals i que detallaran l’operatiu.

La CUP ha plantejat els compromisos que assumirà el govern fins el 9-N per tal de restablir la unitat de les formacions pro consulta: calendari d’execució, observadors internacionals o compromís del Govern per escrit.

Procés constituent fa una crida per construir una candidatura rupturista
Representants de moviments socials, culturals, polítics i/o sindicals han fet una crida a articular una “candidatura unitària d’esquerres, radicalment democràtica i que assumeixi la independència en clau de ruptura constituent”.

Els signants rebutgen una única candidatura de concentració nacional i en plantegen una altra des de les “esquerres transformadores, per la democratització de la política i vinculant la independència amb la necessitat urgent d’iniciar un procés constituent i popular que permeti al conjunt de la població poder decidir-ho tot”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides