Anticorrupció sospita de Joaquim Nadal

El fiscal creu que l'exconseller va afavorir Lara en una operació urbanística
Quim Nadal
Quim Nadal

La Fiscalia Anticorrupció sospita que Joaquim Nadal, exconseller d’Obres Públiques amb el tripartit i històric dirigent del PSC, podria haver participat en una estafa milionària a una promotora per afavorir l’editor José Manuel Lara. Segons publica aquest divendres El País, Nadal podria haver “promogut les negociacions pertinents” per firmar un conveni l’any 2006 que va traslladar la ubicació d’un projecte de polígon industrial a Santa Cristina d’Aro.

Anticorrupció entén que la preservació de la zona verda que havia defensat el polític era motivada per l’editor de Planeta, qui, quatre mesos després de la firma del conveni va comprar a aquella zona una masia anomenada ‘Can Dalmau’ i un terreny forestal adjacent per 6,5 milions d’euros.

La zona nova on s’havia d’ubicar el polígon era “inundable” i no es podia edificar, segons explica l’informe del fiscal, al qual ha tingut accés el diari, que afegeix que Nadal tenia coneixement previ d’aquesta afectació. El promotor immobiliari va perdre, segons la querella presentada fa dos anys, entre 20 i 25 milions d’euros.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.