Bustos i Fernández, a judici per un contracte a dit

El TSJC veu en tots dos indicis de tràfic d'influències, i de prevaricació en l'alcaldessa de Montcada
Manuel Bustos
Manuel Bustos

La contractació a dit de Carmina Llumà, una exalt càrrec del Govern tripartit costarà, com a mínim, un judici oral a l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, a l’exdiputat socialista Daniel Fernández i a l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Maria Elena Pérez.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) detecta indicis de la comissió d’un delicte de tràfic d’influències per part de Fernández i de Bustos (i també de Francisco Bustos, germà seu i exregidor) i d’un delicte de prevaricació per part de l’alcaldessa Pérez.

L’acte d’obertura de judici oral engega la darrera fase de la instrucció de la peça separada del cas Mercuri, de presumpta corrupció urbanística, centrada en la suposada pressió exercida per Manuel Bustos, el seu germà Francisco i Daniel Fernàndez sobre María Elena Pérez perquè alterés un procés de selecció municipal en benefici de Carmina Llumà, descartada per manca d’aptitud inicialment.

El fiscal anticorrupció Fernando Bermejo, que demanda dos anys de presó i sis d’inhabilitació per a tots ells, a més de 108.000 euros de multa per a tots i dos anys de suspensió addicionals i una multa per suposada prevaricació de 3.600 euros per a Pérez, considera que l’alcaldessa de Montcada i Reixac va seguir directrius de Fernández, qui hauria aprofitat el seu pes al PSC per fer que es rebaixessin els requisits del procés de selecció i imposar Llumà. Finalment, Llumà esdevingué directora d’àrea d’Urbanisme -52.000 euros bruts anuals de sou- el 29 de maig del 2012. 

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari