L’alcalde Trias premia Seidor

En aquesta empresa informàtica hi treballa des de fa cinc anys Joan Anton Rakosnik, cunyat del president Artur Mas
rakosnik
rakosnik

L’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) investiga de fa temps les adjudicacions de la Generalitat a consultores de serveis informàtics, entre les quals hi ha l’empresa Seidor, per a la qual treballa Joan Anton Rakosnik, un dels cunyats del president Artur Mas. Tot i que la investigació va començar fa més de tres anys, arran d’una denúncia del sindicat CNT, l’oficina que dirigeix l’exmagistrat Daniel de Alfonso encara no ha presentat cap escrit, ni per portar el cas al jutjat ni per arxivar-ho.

El fabulós pastís de les TIC
En aquest temps, mentre l’OAC es manté en silenci, la Generalitat ha repartit el milionari pastís de les TIC a les grans empreses de serveis informàtiques i, algunes, com la vigatana Seidor, ha incrementat la facturació amb administracions que governen els convergents. Segons va avançar El Mundo el juliol passat, l’alcalde Xavier Trias «multiplica els contractes a dit» amb l’empresa per la qual treballa el cunyat del president Mas com a cap de projectes.

L’any 2013, l’Ajuntament de Barcelona va pagar 1,26 milions d’euros al grup Seidor, un 33% més que un any abans, quan li van concedir contractes per 947.000 euros, segons les dades que figuren en el que s’anomena «compte general», on es relacionen tots els moviments econòmics efectuats per aquesta corporació en un determinat exercici econòmic.

De totes maneres, la qüestió no està en l’import, sinó en el procediment d’adjudicació: dels 44 contractes que es va emportar Seidor l’any passat, 35 van ser sense concurrència pública, encarregats directament, perquè eren inferiors a 21.000 euros, import a partir del qual és preceptiu la convocatòria de concurs. Amb aquest sistema l’empresa vigatana va obtenir 540.000 euros. Els nou contractes restants, pels quals en va treure 700.000 euros, van ser pel sistema negociat, pel qual l’Ajuntament convida tres empreses a participar-hi.

La mà d’Antoni Vives
Tots aquests contractes van ser atorgats a través de l’Institut Municipal d’Informàtica (IMI), depenent de la regidoria d’Urbanisme, que està encapçalada pel tinent d’alcalde Antoni Vives. Des que Joan Anton Rakosnik va fitxar el novembre de 2009 per Seidor, aquest grup informàtic ha estat protagonista d’algunes informacions a la premsa relacionades amb els seus contractes amb les administracions governades per CiU. Al capdavant de Seidor hi ha el convergent Santiago Benito Martínez, que va ser tinent d’alcalde de Vic i conseller comarcal d’Osona fins fa una dècada.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET AL SETMANARI EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.