TEPSA, cap a un nou Panrico?

Un mes de vaga indefinida contra una empresa que obté beneficis i que anuncia un ERO i una rebaixa del conveni
TEPSA
TEPSA

TEPSA, Terminals Portuàries, empresa d’emmagatzematge i distribució de substàncies petrolieres i químiques que pertany a la multinacional Petrofrance, té un centre de treball a Barcelona amb 87 treballadors i deu membres d’alta direcció. Davant l’anunci d’un ERO amb 39 acomiadaments dels 187 que té l’empresa i d’una renegociació a la baixa del conveni col·lectiu, els treballadors fa un mes que estan de vaga indefinida.

El comitè d’empresa denuncia que TEPSA obté beneficis des del 2010 i manté unes reserves d’uns 55 milions d’euros. La CGT denuncia que “es gasten importants quantitats de diners en pagar assessors externs i mediadors, la despesa en equipaments inútils durant els darrers anys ha estat aberrant, escales per a accés a camions amb un cost de milers d’euros i que mai s’han utilitzat, compra i instal·lació de radars en els tancs que van ser un fiasco i que van obligar a una nova inversió pel mateix concepte i que avui dia no s’aprofiten al màxim per la desconfiança que generen, amb un cost global que ascendeix a centenars de milers d’euros”.

El sindicat diu que l’empresa reconeix que està captant nous clients i que no ha tingut pèrdues, sinó que no ha arribat a la facturació prevista. Els treballadors avancen que la planta té una activitat del 100% i que si es retalla la plantilla “no es podrà garantir la seguretat al lloc de treball”. De fet, el centre ha patit dos incendis, un amb un ferit, en els darrers mesos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides