Fiscalia rebaixa de 15 a 5 anys la petició de presó per a Pallerols

L'empresari andorrà hauria defraudat 1,1 milions d'euros
Cas Pallerols
Cas Pallerols

La fiscalia ha rebaixat a cinc anys de presó la petició de pena contra l’empresari andorrà Fidel Pallerols per un suposat frau fiscal a Hisenda d’1,1 milions d’euros a través de tres companyies seves. Entre el 1996 i el 1998 va importar material didàctic d’Andorra del qual hauria reduït l’impost de societats que li tocava pagar.

Inicialment la fiscalia demanava 15 anys de presó per sis delictes fiscals, però en començar el judici va reduir la petició a cinc delictes i dotze anys i mig. Aquest dimecres, en les conclusions definitives, ha rebaixat la petició a cinc anys, tenint en compte les suposades quantitats defraudades i les dilacions indegudes en el procés judicial. El judici ha trigat 16 anys.

El maig passat, l’empresari andorrà va entrar a la presó després que l’Audiència de Barcelona li denegués la possibilitat de substituir per treballs a la comunitat la condemna per desviar subvencions públiques a Unió. Pallerols havia de complir set mesos, només va estar empresonat unes setmanes, per desviar a Unió Democràtica 388.000 euros de subvencions europees que havien de servir per cursos de formació a aturats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides