Dues ILP avancen a l’ombra del 9N

La iniciativa sobre habitatge i pobresa energètica és admesa al Parlament; la que vol reformar l'educació ja pot recollir firmes
ilp
ilp

De la consulta del 9N, els mitjans de comunicació en van plens. Molta menys atenció han rebut les darreres hores dues iniciatives legislatives populars presentades al Parlament de Catalunya que acaben de rebre bones notícies.

Habitatge i energia
D’una banda, la Mesa del Parlament ha admès a tràmit aquest dimarts la ILP sobre mesures urgents contra l’emergència en matèria d’habitatge i la pobresa energètica. La iniciativa contempla que les administracions garanteixin l’accés subministraments bàsics i planteja el lloguer forçós d’habitatges a persones en situació de vulnerabilitat, entre altres mesures.

El següent pas és la presentació de plecs per a la recollida de signatures davant la comissió de control, que vetlla per la legalitat del procés. Posteriorment, arribarà el moment de recollir les 50.000 signatures necessàries en un termini que, en principi, és de 120 dies hàbils.

Educació
La ILP impulsada per sindicats, partits i entitats de l’àmbit educatiu, per la seva part, va un pas endavant. El Parlament ja ha lliurat aquest dilluns els plecs validats amb els quals els promotors de la iniciativa per una educació laica, de franc i en català poden recollir les 50.000 firmes que calen perquè es discuteixin les seves propostes a la cambra.

Aquesta ILP, entre altres pretensions concretes, vol suprimir l’educació concertada i la privatització de la gestió en centres d’ensenyament, així com garantir la democràcia interna dels centres docents, assegurar la gratuïtat de l’educació des de l’escola bressol a la universitat, destinar un 6% del PIB a l’ensenyament públic i protegir l’autonomia docent dels centres d’ingerències externes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides