El Parlament enceta la cursa electoral

Mas fia l'èxit de la consulta governamental a uns grups que ja pensen en les plebiscitàries
Título de la imagen
Título de la imagen

Després de la ronda de palaus barcelonins que els partits pro consulta han visitat els darrers deu dies per mirar de desencallar el procés independentista, aquest dimecres, ja tocava, la ciutadania ha pogut veure en directe la quarta reunió, que, per no perdre el costum, també ha estat en un palau, i que aquest cop ha comptat amb els partits unionistes com a convidats.

El president Mas, qui es personava a la trobada com l’artífex del trencament de la unitat sobiranista, s’ha esmolat les ungles i ha tret pit durant les preguntes dels portaveus dels grups, que únicament l’han interpel·lat per la consulta i li han demanat l’anticipi d’eleccions.

Per molt que Esquerra, les CUP i ICV-EUiA empenyin el Govern a fer marxa enrere per desobeir el TC, Convergència aposta pel seu pla B: una consulta que Mas assegura que tindrà locals, urnes i fins i tot un cens. Ara, el president espera tornar a sumar uns partits que, com que ja els ha fallat, no se’l creuen.

“L’auto suspensió de la consulta ha estat un engany. Estava previst que l’Estat suspendria. Com podem tenir la certesa que la farà?No ens base en dogmes de fe”, ha dit Quim Arrufat, de les CUP.

“Amb aquesta consulta a la carta, ha enganyat els independentistes i ha emprenyat els que no ho som”, ha dit Albert Rivera, de C’s.

Com farà la consulta, amb el programa informàtic d’Arenys de Munt? Això ho fa perquè no li diguin que ha traït allò que va dir, perquè actua com un botifler”, ha etzibat Sánchez-Camacho, del PP.

“Si creu que no pot refer la unitat, convoqui eleccions. Nosaltres hi anirem per canviar-ho tot, també el seu govern”, ha dit Joan Herrera, per apoderar-se de l’eslògan electoral de les CUP.

“Si vol convocar eleccions perquè no ho fa directament?”, ha dit Miquel Iceta, del PSC.

“La seva proposta porta a desobeir. La nostra porta a votar i obeir el poble de Catalunya. Aquest és el sentit de la consulta. La substància del pacte és manté íntegra”, ha replicat Mas a Oriol Junqueras, d’ERC.

“Ara sí que no saben com aturar-ho. I per això s’han posat nerviosos de veritat. Perquè els desconcerta i els empipa que el 9-N hi hagi locals oberts i censos electorals”, ha respost Mas als unionistes.

La carrera electoral ja ha començat. Caldrà esperar a la cinquena reunió, previsiblement a porta tancada en algun palau barceloní, per saber si els partits pro consulta se sumen a la proposta governamental, o si tiren pel dret i escurcen els tempos per citar tant unionistes com separatistes amb les urnes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides