La Generalitat apedaça les finances amb tres noves subhastes d’edificis

L'Ajuntament de Barcelona rep del Govern dos immobles per cancel·lar 30 milions de deute
borsa barcelona
borsa barcelona

Les operacions de venda d’edificis de la Generalitat de Catalunya, ofegada per greus problemes de tresoreria, no deixen de brollar. L’última, que consisteix a treure a subhasta tres edificis, té com a objectiu ingressar 168 milions d’euros.

No són edificis qualsevol: dos d’ells s’ubiquen al Passeig de Gràcia de Barcelona. Un és la Torre Muñoz i un altre, el més llaminer, és el de la Borsa de Barcelona, que té un preu de sortida de 88,9 milions d’euros (el 2011 es demanaven per ell 57,4 milions).

Qui el vulgui adquirir haurà d’acceptar condicions de lloguer més flexibles que mai: en comptes d’assumir que la Generalitat serà la inquilina durant 25 anys, ara podrà formalitzar un lloguer per un període d’un a tres anys. Això podria comportar una mudança del mercat de valors en un termini breu.

Dació en pagament
D’altra banda, la Generalitat ha utilitzat els seus edificis per saldar deutes amb l’Ajuntament de la capital catalana. Gràcies a la dació en pagament dels immobles dels antics jutjats de la ciutat de la Via Laietana i de la nau central de la Casa Batlló, el consistori que governa Xavier Trias perdonarà 30 milions d’euros de deute del Govern amb Barcelona.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides