Junqueras demana recuperar la consulta i avançar les eleccions

"Té poc sentit arribar a acords amb aquell que no compleix", diu ERC sobre CiU
Oriol Junqueras
Oriol Junqueras

Esquerra “vol ajudar” el Govern a tirar endavant el pla B anunciat pel president Mas tot i que per als republicans, la nova proposta “no és la solució”. “La solució passa per la independència, perquè és impossible resoldre els problemes de la gent amb la situació actual”, ha advertit el líder republicà, Oriol Junqueras. “La solució, ho sap tothom, passa per unes eleccions que generin el mandat democràtic“, ha afegit.

A manca de referèndum i de consulta, ERC considera que les eleccions són la sortida a la situació actual. Uns comicis que haurien d’arribar “el més aviat possible”. “Si hi ha una majoria parlamentària per declarar la independència, s’ha de declarar”, ha dit. Per això, Esquerra ha demanat al Govern català que “rectifiqui” i que “retorni al camí de la unitat”.

“Té poc sentit arribar a acords amb aquell que no compleix”, ha estat el missatge que Junqueras ha enviat a Mas. “El president Mas ens ha plantejat un escenari nou, no pactat. Fins ahir –aquest dilluns- tots estàvem d’acord en defensar el model de consulta pactat. Aquesta unitat ha quedat trencada. És molt senzill recuperar-la, només es tracta de retornar al model de consulta pactada”, ha explicat Junqueras.

“Si el Govern persisteix en defensar el nou model, que no compta amb el consens de la resta de formacions, nosaltres intentarem ajudar igualment”, ha avançat el líder republicà, tot i advertir que “no és el que més ens agrada”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides