La CUP dóna una setmana d’aire a Mas

La formació vol mantenir viva una consulta no partidista i rebutja la llista única
Arrufat
Arrufat

La CUP troba vàlida la proposta de reformulació de la consulta del 9N plantejada avui per Artur Mas però rebutja que es converteixi en una iniciativa partidista i d’heroisme personal. Ho ha explicat aquest dimarts, en companyia de David Fernàndez i Isabel Vallet, Quim Arrufat, qui ha apostat per la calma i per mantenir viva la consulta.

A més, ha establert un termini d’una setmana per saber del cert fins a quin punt hi ha compromís per part dels partits pro consulta per tirar endavant el nou 9N i constatar que els requisits i les garanties democràtiques plantejades per la CUP es compleixen.

Entre aquests requisits figuren la creació d’una comissió de supervisió, l’inici d’una campanya informativa sobre la votació, el nomenament del substitut de Quim Brugué a la comissió de control, la crida a la participació d’observadors internacionals i un pacte amb què el Govern es comprometi per escrit davant la ciutadania a dur a terme la votació independentment de possibles impugnacions per part del Govern estatal.

Segons Arrufat, l’anunci de Mas d’aquest dimarts és més semblant a un acte electoral amb el president com a cap de llista que a una consulta popular. La gent, ha dit, és la clau del prestigi d’aquesta convocatòria. Durant el matí, David Fernàndez ja havia rebutjat la possibilitat d’integrar la CUP en una llista conjunta, com plantejava Mas.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides