Com vol finançar una recerca sobre el càncer de pulmó la UB?

UB medicina investigació
UB medicina investigació

Aquest dimarts, que s’ha sabut que la subvenció de l’Estat a les televisions i ràdios públiques gairebé quadruplica la despesa dels organismes públics de recerca, la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona ha fet públic el comunicat que reproduïm a continuació. Fan una crida per sumar diners mitjançant una campanya de crowfunding per pagar-se la investigació.

“El càncer de pulmó és sens dubte un dels tipus de càncer més freqüents i agressius, constituint una de les majors plagues de la societat moderna. La limitada eficàcia dels tractaments actuals reclama nous enfocs que permetin identificar noves aproximacions terapèutiques. Per abordar aquest repte, el nostre equip disposa d’una col·lecció de fibroblasts de pacients única a l’estat espanyol, i de les quals n’hi ha molt poques a nivell internacional.

Estudiar aquestes cèl·lules ofereix una oportunitat única per identificar dianes terapèutiques específiques dels subtipus de càncer de pulmó més freqüents. Malauradament, les retallades, les quals estant afectant amb particular cruesa els equips joves com el nostre, han fet que el nombre d’investigadors que treballen al laboratori hagi passat de 4 a 1, la qual cosa ens ha forçat a aturar 2 projectes de càncer de pulmó en marxa molt prometedors.

Ens resistim a no completar aquests projectes, i a tenir aquesta col·lecció tant valuosa i costosa de cèl·lules “tancada en una capsa” sense utilitzar. Sentim que permetre aquesta situació és un despropòsit que ni els investigadors ni els pacients ens podem permetre. Per això ens dirigim a totes aquelles persones conscienciades amb la necessitat de donar suport a la recerca en càncer novedosa i feta a casa nostra”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides