Marxa enrere de Mas

El Govern proposa aquest dimarts una alternativa al 9-N
Títol de la imatge
Títol de la imatge

El Govern de la Generalitat ha fet marxa enrere i no celebrarà la consulta en base a la Llei aprovada pel Parlament. El president Mas compareix aquest dimarts per proposar una alternativa a la consulta per a la qual s’havia compromès el 9 de novembre. La tercera cimera dels partits pro consulta ha acabat amb la proposta d’ERC per a la Declaració Unilateral d’Independència i una assemblea de la CUP a la plaça Sant Jaume sota el lema “el 9N2014 no es perd ni es deixa perdre“.

Aquest dilluns al migdia s’han tornat a reunir els líders dels partits que estan a favor de celebrar la consulta sobre el futur polític de Catalunya el proper 9 de novembre. Després d’una primera reunió al Palau de la Generalitat i d’una segona, dijous passat, al Palau Robert, la trobada d’aquest dilluns per mirar de desencallar l’atzucac polític i per decidir si continuaven els preparatius per a la consulta, s’ha celebrat al Palau de Pedralbes. I ha acabat amb la renúncia del Govern i les queixes dels partits.

Esquerra ha repartir un comunicat que acusa l’Executiu espanyol de “posar tota mena de traves” i el català, de “rebutjar reiteradament l’entrada d’ERC al Govern”. Els republicans proposen un camí: “un Parlament que faci una declaració d’independència immediata i l’obertura d’un procés constituent”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides