El CGPJ no aparta el jutge Vidal

Continuarà a l'Audiència de Barcelona mentre es tramita el seu expedient
santiago vidal
santiago vidal

La Comissió Disciplinària del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha desestimat, per quatre vots a tres, la proposta del jutge del Tribunal Suprem Antonio Fonseca-Herrero d’apartar cautelarment de les seves funcions el magistrat de l’Audiència de Barcelona Santiago Vidal.

A Vidal, un dels redactors i impulsors de la Constitució catalana, li atribueixen dues possibles faltes greus que han motivat la tramitació d’un expedient.

Fonseca-Herrero ha acusat Vidal d’ignorar inexcusablement el compliment dels seus deures judicials i de vulnerar el seu règim d’incompatibilitats. En concret, indica que Vidal, que es dedica a afers penals, ha considerat en públic que és legítim incomplir la legislació i la Constitució vigents. El magistrat català, per la seva part, considera que el seu suport a la iniciativa de la Constitució catalana és producte de la llibertat de pensament i que hi va participar en ella durant el seu temps lliure.

Conferència a la UB
Aquest dilluns, Vidal havia suspès una conferència organitzada per l’ANC a la Universitat de Barcelona (UB) titulada Construcció d’un nou estat fins que el CGPJ decidís sobre la seva suspensió cautelar.

Tot i que no ha pronunciat el seu discurs, Vidal ha promès que la conferència s’acabaria fent. Ha argumentat, tanmateix, que només es pot suspendre un jutge processat i sota judici oral, que no és el cas. Amb relació a aquesta mesura, havia demanat sentit comú al Poder Judicial.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari