El CGPJ no aparta el jutge Vidal

Continuarà a l'Audiència de Barcelona mentre es tramita el seu expedient
santiago vidal
santiago vidal

La Comissió Disciplinària del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha desestimat, per quatre vots a tres, la proposta del jutge del Tribunal Suprem Antonio Fonseca-Herrero d’apartar cautelarment de les seves funcions el magistrat de l’Audiència de Barcelona Santiago Vidal.

A Vidal, un dels redactors i impulsors de la Constitució catalana, li atribueixen dues possibles faltes greus que han motivat la tramitació d’un expedient.

Fonseca-Herrero ha acusat Vidal d’ignorar inexcusablement el compliment dels seus deures judicials i de vulnerar el seu règim d’incompatibilitats. En concret, indica que Vidal, que es dedica a afers penals, ha considerat en públic que és legítim incomplir la legislació i la Constitució vigents. El magistrat català, per la seva part, considera que el seu suport a la iniciativa de la Constitució catalana és producte de la llibertat de pensament i que hi va participar en ella durant el seu temps lliure.

Conferència a la UB
Aquest dilluns, Vidal havia suspès una conferència organitzada per l’ANC a la Universitat de Barcelona (UB) titulada Construcció d’un nou estat fins que el CGPJ decidís sobre la seva suspensió cautelar.

Tot i que no ha pronunciat el seu discurs, Vidal ha promès que la conferència s’acabaria fent. Ha argumentat, tanmateix, que només es pot suspendre un jutge processat i sota judici oral, que no és el cas. Amb relació a aquesta mesura, havia demanat sentit comú al Poder Judicial.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides