Admesa a tràmit la demanda contra Florentino per frau i falsejament

Tomás Peña, accionista d'ACS, denuncia irregularitats comptables a la companyia el 2012
florentino perez
florentino perez

La companyia ACS, presidida per Florentino Pérez, haurà de donar explicacions sobre els seus comptes del 2012. El Jutjat Mercantil número 4 de Madrid ha admès a tràmit la demanda de l’exdirectiu de Dragados i accionista d’ACS Tomás Peña, que posa en el punt de mira de la Justícia a Pérez i el seu consell d’administració per la possible comissió de delictes de frau comptable i falsejament de comptes amb relació a l’exercici del 2012.

Segons l’escrit de la demanda, revelat per Vozpópuli, Peña acusa la cúpula d’ACS d’haver elaborat els comptes d’aquell any amb nombroses infraccions de la normativa jurídica-comptable i sense mostrar una imatge real del patrimoni, de la situació financera i dels resultats de la companyia.

La demanda distingeix dos conjunts d’irregularitats. D’una banda, s’acusa els responsables d’ACS de no haver consolidat en els números del grup el passiu de més de 1.600 milions d’euros corresponent a la filial Escal, que tenia la concessió del magatzem de gas Castor. D’altra banda, s’indica que es van comptabilitzar com a “actius no corrents mantinguts per a la venda” uns actius principalment relacionats amb les energies renovables que va posar en venda ACS fa més de dos anys i que, majoritàriament, no s’han pogut traspassar.

Castor i Escal
Un dels plantejaments fonamentals de la demanda, pel que fa al cas Castor, és el punt sisè, on es recorda que la CNMV va demanar a ACS que justifiqués per què no consideren que ACS exerceix control sobre Escal malgrat que posseeix un 66,67% d’aquesta filial.

Peña demana que la Justícia anul·li els comptes i l’informe de gestió del 2012 i que es reformulin els números d’aquell exercici.

Comissions?
A més, fora de la via judicial, aquest accionista d’ACS va sol·licitar que s’aclarís si es van pagar comissions per adjudicar-se obres i serveis a Catalunya. En aquest sentit, un economista que va treballar a les ordres de Pérez va esbombar, l’agost passat, que el president d’ACS va efectuar pagaments de comissions del 3%, 5%, 6% i 10%.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides