Les sospites de corrupció s’enfilen a la cúpula de la Urbana

A banda de quatre agents 'en nòmina', investiguen dos caps per tracte de favor a empresaris de prostíbuls
nightbeach bordell
nightbeach bordell

La corrupció en el si de la Guàrdia Urbana vinculada amb tractes de favor a propietaris de bordells i blanqueig de capitals va molt més enllà de la vintena de detinguts fa dues setmanes, entre ells els anomenats ‘pepitos’, quatre agents que rebien 3.800 euros mensuals i serves sexuals per alertar d’inspeccions policials.

Dos caps de la Guardia Urbana estan sent investigats pel suposat tracte de favor. Segons informa El País, són l’intendent major Jesús H. (un dels cinc comandaments amb més rang) i el seu germà Agustín, inspector. Tot i que la intervenció dels telèfons d’ambdós ha reportat dades que els comprometen, indiquen els Mossos d’Esquadra, cap dels dos ha estat citat encara per declarar com a imputat.

Les reveladores converses apunten que els agents van facilitar una instal·lació d’aire condicionat mitjançant una grua fent que es tallés el carrer i posen de manifest el compromís dels agents per apartar de la zona una furgoneta policial que, suposadament, passava sovint a prop dels locals de l’empresari, entre altres comportaments sospitosos, com un avís d’inspecció.

L’esclat de l’escàndol arriba amb les denúncies de clients dels locals que van assegurar que els havien narcotitzat i els havien robat diners de les seves targetes de crèdit. Era la punta d’un iceberg que inclou, segons fonts policials, estafes, irregularitats en la concessió de llicències d’activitat, suborns a policies municipals i una trama de blanqueig de diners relacionada amb els coneguts empresaris de la nit barcelonina Carlos Caballero i Joan Enric Balcells.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides