Un íntim de Felip VI tenia una targeta ‘black’

Spottorno, també esquitxat, ha dimitit com a conseller reial
felip VI
felip VI

Un dels 86 consellers i alts càrrecs de Caja Madrid que van rebre una targeta opaca va ser Javier López Madrid, conseller delegat d’OHL i gendre de Juan Miguel Villar Mir. Per postres, es tracta d’un íntim amic de l’actual rei d’Espanya, Felip VI, i nega haver conegut la naturalesa irregular de la targeta.

López Madrid, que va tirar de ‘black’ per fer pagaments per valor de 34.800 euros i ja hauria tornat aquest import (a més de presentar una declaració complementària a Hisenda), és fill de Germán López Madrid, qui va obrir la porta a la importació dels cotxes Volvo a Espanya durant el franquisme. Acumula ‘cadires’ també a Tressis, Ferroatlántica, Fertiberia, Siacapital, Radius Ventures i la Inmobiliaria Espacio i va entrar a Caja Madrid a proposta de la patronal madrilenya el 2008, publica Vozpópuli.

La dona de López Madrid és Silvia Villar Mir amiga de Felip de Borbó de sempre. També són bons amics els seus pares: l’anterior rei, Joan Carles de Borbó, i el president d’OHL, exministre d’Hisenda (1975-1976) i marquès Juan Miguel Villar Mir, recentment imputat per una possible manipulació d’una concessió a les Balears.

Plega Spottorno
Es tracta de la segona figura estretament vinculada amb l’actual rei que gaudia de targetes opaques. Aquesta setmana, Rafael Spottorno, anterior cap de la Casa Reial, ha renunciat al seu càrrec com a conseller reial, tot i que ha negat haver fet “un ús indegut” de la seva targeta. Quan va ser coronat, Felip VI es va comprometre a fer de la Corona una institució íntegra, transparent i honesta, i Spottorno, aparentment almenys, ha estalviat al monarca el fet d’haver de prendre una decisió. Felip de Borbó, en aquest sentit, ha agraït “la seva consideració amb la Corona”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides