El CGPJ vol suspendre de sou i feina Santiago Vidal

Per vulnerar el seu deure de fidelitat a la Constitució
Jutge Vidal
Jutge Vidal

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha proposat aquest dijous suspendre el jutge Santiago Vidal de les seves funcions per impulsar una proposta de Constitució Catalana. L’ens dels jutges considera que Vidal hauria pogut vulnerar el seu deure de ser fidel i obedient a la Constitució Espanyola (CE) i critica les declaracions de suport del procés independentista que ha fet el jutge.

Vidal va ser cridat a declarar el 26 de maig davant el CGPJ per ratificar que havia participat en la redacció d’una futura Carta Magna catalana. El jutge va explicar que la iniciativa sorgia de la llibertat de pensament i que l’exercia durant el seu temps lliure.

El compliment de la interlocutòria podria deixar el jutge temporalment sense exercir la judicatura ni cobrar els complements que li corresponguin més enllà del sou base.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides