Gran fiasco en la inscripció de votants estrangers del 9N

Només han demanat participar 2.739 dels més d'1,1 milions de forans residents a Catalunya
9n estrangers
9n estrangers

Les dades facilitades el passat 6 d’octubre pel Departament de Governació de la Generalitat sobre l’interès dels estrangers residents a Catalunya en la consulta sobiranista del 9N són eloqüents. Només 2.379 dels 1.158.472 estrangers que, segons dades de l’IDESCAT corresponents al 2013, viuen en territori català s’havien apuntat per participar en la votació convocada per la Generalitat.

El decret establia el 7 d’octubre com a data límit de participació per aquest col·lectiu, així com per als ciutadans que podien demanar el vot anticipat per dipòsit: aquells que es trobessin a l’estranger el 9 de novembre, els interns en presons, les persones amb cites hospitalàries o amb un nivell de dependència acreditat, o els professionals amb deures laborals aquell dia.

Finalment, el Govern català ha decidit ampliar el termini de sol·licitud de vot (preinscripció), com havia anunciat la fundació de l’òrbita convergent Nous Catalans, emparant-se, han declarat fonts de Governació a Vilaweb, en el compliment de la llei de procediment administratiu pel que fa a la canalització d’una “petició ciutadana”.

Els punts de registre són set: el Palau Robert, passeig de Gràcia, 107 de Barcelona; el Palau Firal, polígon els Dolors s/n de Manresa; l’avinguda d’Espanya, 12 de Tremp; l’edifici de Santa Caterina, a la plaça de Pompeu Fabra, 1 de Girona; el carrer de Lluís Companys, 1 de Lleida; el carrer de Sant Francesc, 3 de Tarragona i el carrer de Montcada, 23 de Tortosa.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides