Els “vicis” que han condemnat Elpidio J. Silva

El TSJM inhabilita el jutge per un delicte continuat de prevaricació
Título de la imagen
Título de la imagen

El jutge Elpidio José Silva ha estat condemnat a 17 anys i mig d’inhabilitació per un delicte continuat de prevaricació en concurs amb dos delictes més contra la llibertat individual. Els va cometre quan investigava Miguel Blesa pel crèdit concedit per Caja Madrid a Gerardo Díaz Ferrán.

Els correus als quals va tenir accés el jutge, que si es ratifica la sentència haurà d’abandonar la judicatura, demostren que els directius del banc rescatat amb 23.500 milions de diner públic actuaven per clientelisme i haurien comès fets punibles, com el cas recent de les targetes opaques.

El TSJM entén que la comissió del delicte continuat de prevaricació ve donada per la decisió de Silva d’investigar pel seu compte i “al marge del Dret” la concessió del crèdit a Díaz Ferrán. El Tribunal considera que l’ordre, mitjançat una providència, del jutge Silva per investigar els correus de Blesa “no està suficientment motivada i resulta inadmissible des de cap postulat jurídic”.

Segons publica eldiario.es, el darrer motiu per condemnar Silva va ser, precisament, per enviar Blesa a la presó. El jutge va engarjolar el dirigent de la Caja Madrid dues vegades: la primera amb fiança i la segona sense. Blesa va sortir de la presó quan l’Audiència de Madrid va anular la instrucció. La sentència del TSJM diu que un jutge no pot acordar una mesura d’aquest tipus sense que el fiscal o una altra acusació li reclamin. Una decisió que la sentència considera “totalment viciada”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides