Imputen Rato i Blesa per l’escàndol de les targetes

Spottorno, que tenia una, dimiteix com a conseller del rei
Rato i Blesa
Rato i Blesa

El jutge de l’Audiència Nacional Fernando Andreu ha citat com a imputats els expresidents de Caja Madrid Miguel Blesa i Rodrigo Rato, i a l’antic director general de Caja Madrid Ildefonso Sánchez Barcoj. Hauran de declarar el pròxim 16 d’octubre en una peça separada del cas Bankia dedicada específicament a l’escàndol de les targetes ‘B’.

La decisió d’Andreu d’investigar les targetes opaques en una peça separada ve motivada pels informes de la Fiscalia Anticorrupció, que exposen indicis de delictes societaris i d’apropiació indeguda en els fets denunciats pel Fons de Reestructuració Ordenada Bancaria (FROB), l’òrgan financer de l’Estat que ara controla Bankia.

Spottorno plega
Quan va ser coronat, Felip VI es va comprometre a fer de la Corona una institució íntegra, transparent i honesta, però l’escàndol de les targetes opaques havia revelat que un conseller seu va ser premiat amb una de les targetes ‘black’ de Caja Madrid. Rafael Spottorno, anterior cap de la Casa Reial, aparentment, ha estalviat al monarca el fet d’haver de prendre una decisió i ha renunciat al seu càrrec com a conseller reial.

En resposta a aquesta decisió, Felip de Borbó li ha agraït “la seva consideració amb la Corona” i ha acceptat la renúncia en una reunió que han mantingut aquest dimarts al Palau de la Zarzuela. Spottorno, que tenia targeta ‘B’ sense tenir càrrec a l’entitat, això sí, nega haver-ne fet “un ús indegut”.

Rato, en el punt de mira
D’altra banda, l’exministre d’Economia, antic director gerent del Fons Montetari Internacional i últim president de Bankia abans de la nacionalització de l’entitat, Rodrigo Rato, està també en el punt de mira del Santander. Segons El Economista, l’entitat que dirigeix Ana Patricia Botín ja rumiava prescindir de Rato, qui forma part del consell assessor internacional del Santander, abans que es conegués la seva imputació. Anteriorment, arran d’esclatar el cas de les targetes, ja havia estat destituït com a conseller de la filial immobiliària Servihabitat, propietat de CaixaBank i del fons nord-americà Texas Pacific Group (TGP).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides