Morir per Ferrovial

La Generalitat prioritza altres carreteres i opta per no desdoblar la C-55 i beneficiar la concessionària de l'autopista C-16
Protesta a la C-55
Protesta a la C-55

La Unió Europea recomana desdoblar una via a partir dels 12.000 vehicles diaris. La C-55, que va d’Abrera a Solsona, absorbeix un trànsit que triplica la recomanació: més de 34.000 vehicles hi circulen cada jornada, però el Govern no té previst desdoblar-la: “Impossible”, reconeixen fonts de CiU al Parlament. Aquest fet no deixaria de ser un greuge amb altres vies catalanes amb menys trànsit que sí han estat desdoblades, com la C-31, de Platja d’Aro a Palamós, sinó fos perquè paral·lela a la C-55 hi ha l’autopista C-16, que va de Terrassa a Manresa, i per la qual circula una mitjana de només 13.600 cotxes al dia: són conductors atemorits per l’índex de sinistralitat de la C-55 i que s’ho poden permetre econòmicament ( 4,25 euros és el peatge dels dies laborables i 7,33 el dels dissabtes, diumenges i festius).

Però ni la comparació amb altres vies ni la recomanació de Brussel·les resisteixen el pes de la sinistralitat a l’hora d’obligar les institucions a facilitar alternatives als conductors. Malgrat el volum de vehicles, el tram sud de la C-55, d’Abrera a Manresa, té només un carril per sentit de la marxa, sense mitjana i amb voreres que en molts quilòmetres fan menys de mig metre: quinze morts el 2012 i quatre l’any passat. En els últims 12 anys hi ha hagut 90 morts i gairebé 2.000 accidents. La darrera víctima mortal, l’1 de setembre passat.

“Darrerament han baixat els accidents perquè la Generalitat està fent que sigui cada cop una via més lenta. Ara hi volen fer rotondes, que són una animalada per al trànsit de camions. Foment no les aconsella, però és la manera d’obligar la gent a agafar l’autopista”, explica Fina Casals, portaveu de la plataforma ‘No més morts a la C-55’.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides