Els partits pro consulta mantenen la cita del 9N

La reunió a la Generalitat analitza la manera de garantir la votació
Francesc Homs
Francesc Homs

La reunió dels partits favorables a la consulta sobiranista del 9 de novembre continuarà durant la tarda d’aquest divendres i, si és necessari, ha comunicat el portaveu el Govern, Francesc Homs, s’allargarà fins al cap de setmana.

Quelcom segur és que els representants de CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP presents al Saló Verge de Montserrat del Palau de la Generalitat han acordat que la convocatòria de la votació es manté. El mateix Homs ho ha confirmat i ha reclamat al Tribunal Constitucional que aixequi la suspensió de la llei catalana de consultes populars no referendàries i del decret de convocatòria, signat pel president Artur Mas el passat dissabte.

A més, aquesta cimera centrada en el 9N, ha explicat Homs, estudia exhaustivament la manera de garantir la convocatòria de votació.

Impugnació de la comissió de control
Aquest mateix divendres, el Govern espanyol i el Partit Popular han anunciat que impugnaran als tribunals la setmana vinent la designació de la comissió de control de la llei de consultes i el nomenament dels seus set membres. Aquesta comissió, que actuaria com la junta electoral de la cita del 9N, va ser designada per un decret firmat per Mas i publicat aquest divendres al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides