Els Mossos i la Urbana desallotgen l’acampada pel 9N

Una vintena d'activistes volien passar la nit a la plaça de Catalunya
Título de la imagen
Título de la imagen

La plaça de Catalunya de Barcelona, com va passar durant el 15-M, ha tornat a ser l’escenari on s’ha mostrat la indignació dels ciutadans que volen pressionar les institucions catalanes perquè desobeeixin el Tribunal Constitucional i organitzin la consulta sobre el futur polític de Catalunya prevista per al 9 de novembre. Però els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana, de matinada, han expulsat de la plaça la vintena de persones que pretenien acampar fins diumenge.

La manifestació d’estudiants, aquest dijous pel centre de Barcelona, ha acabat amb una assemblea d’unes 250 persones al centre de plaça Catalunya. Una majoria d’estudiants han debatut durant dues hores la gestació de l’acampada, que ve a ser el fruit de dos dies de la campanya de desobediència impulsada per l’esquerra independentista. El repte, han dit, és arrossegar la ciutadania i els poders polítics a plantar cara al govern de Madrid. 

Els activistes volien que l’exemple de la campanya s’estengués a les places i barris de la resta de Països Catalans. Havien organitzat tres comissions: logística, de comunicació i de continguts, i cada vespre, a les 21h, pretenien celebrar una assemblea per decidir com s’organitzaven, quines activitats feien a la plaça i fins quan acampaven.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides