Missatge dels estudiants: “Convergència se’ns acaba la paciència”

Uns 400 estudiants es manifesten pel centre de Barcelona per reclamar que es voti el 9-N
Título de la imagen
Título de la imagen

L’afluència massiva de gent que normalment hi ha al centre de Barcelona s’ha reforçada aquesta tarda de dijous pel gairebé mig miler d’estudiants que s’han manifestat per reclamar poder votar sobre el futur polític de Catalunya el 9 de novembre. Centenars de curiosos que omplien les terrasses de la Rambla, les botigues del carrer Ferran i els halls dels hotels que hi ha repartits pel trajecte que ha fet la marxa han sortit a escoltar els crits dels joves. La manifestació, que durant una hora ha transcorregut de plaça Universitat a la plaça Sant Jaume, ha enviat un missatge clar al Govern: “Convergència, sens acaba la paciència“.

La pancarta amb el lema: “Aturem les classes, activem la democràcia” i signada pel col·lectiu ‘Estudiants 9N’ que empara diverses associacions d’universitaris independentistes i d’esquerres ha encapçalat la manifestació. Una desena d’unitats de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra tancava la marxa, que ha acabat sense incidents.

Volem votar, per decidir-ho tot“, o “cap tribunal ens tallarà les ales” han estat alguns dels càntics emprats pels estudiants. S’han aturat tan bon punt han entrat al carrer Ferran per cantar ‘Els Segadors’. L’himne de Catalunya ha acabat amb crits de “Visca Terra Lliure”.

Dos portaveus han llegit un breu manifest davant del palau de la Generalitat, custodiat i ballat. Els estudiants consideren que hi ha “un pacte entre elits que volen traspassar un dret polític i democràtic a un dret judicial”. L’acte, abans de tornar a plaça Catalunya, on és previst que alguns passin la nit, ha acabat amb el cant de l’himne català.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides