Oleguer Pujol, sota investigació judicial per frau fiscal i blanqueig

L'Audiència Nacional admet la querella de Podemos i Guanyem
Oleguer Pujol
Oleguer Pujol

El jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz investigarà si el més jove dels fills de Jordi Pujol va cometre delictes de blanqueig de capitals i frau fiscal en l’operació de compra d’un hotel a les Canàries. Aquesta adquisició s’hauria efectuat amb diners procedents de les Illes Verges, un paradís fiscal.

Pedraz ha acceptat només en part la querella presentada per Podemos i Guanyem, que es dirigia contra tota la família Pujol, i no investigarà els afers que ja s’instrueixen sobre Jordi Pujol i el seu primogènit, Jordi Júnior. Diu en el seu acte tanmateix que no és competent per jutjar fets assenyalats per Podemos i Guanyem relacionats amb la consultora de Pujol Jr. Europraxis. En concret, el jutge assenyala que pot existir tràfic d’influències, però que no hi ha dades per entendre que és competència de l’Audiència Nacional entrar-hi, per la qual cosa suggereix que es denunciï en un jutjat local. La tria de les parts de la querella que finalment investigarà es basa en el fet que es tractarien de possibles delictes comesos a l’estranger i per l’impacte del suposat frau en el tràfic mercantil i l’economia.

A més de l’hotel a les Canàries, en el punt de mira de la Justícia també hi ha la participació d’Oleguer Pujol en societats que tenen entre els seus socis societats mercantils amb domicilis als Països Baixos i Luxemburg i en altres en les quals participa -i en algun cas consta com a administrador- mitjançant Drago Mediterranean Holding Cooperatief, que es vincula amb el paradís fiscal de les Antilles neerlandeses.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides