Júnior apareix al port d’Eivissa

L'hereu de l'expresident va cobrar com a comissió mig milió d'euros i un apartament de luxe en un edifici dissenyat per Jean Nouvel
Jordi Pujol Ferrusola
Jordi Pujol Ferrusola

Jordi Pujol Ferrusola fa de mitjancer en tota mena d’operacions, si més no factura elevades comissions encara que el negoci sigui una ruïna. Aquest és el cas de la promotora Life Marina Ibiza, que ha aixecat dos luxosos edificis d’apartaments al port d’Eivissa, per a la qual l’hereu Pujol va buscar inversors si bé, al final, es va acollir l’any passat a un concurs voluntari de creditors. En novembre de 2007, quan encara no s’havia posat el primer totxo del complex conegut com «les boes d’Eivissa», dissenyat per l’arquitecte francès Jean Nouvel, Jordi Júnior va facturar prop de mig milió d’euros per la seva intermediació i, a sobre, se li va prometre que rebria un dels apartaments de luxe, que superen el milió d’euros.

En el darrer informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) s’apunta que en aquesta aventura eivissenca també hi va intervenir Josep Pujol Ferrusola, el tercer fill de l’expresident, però els investigadors policials s’obliden de mencionar que aquest últim hi va participar acompanyat dels seus socis de la consultora Europraxis, d’empresaris andorrans i dels exvicepresidents del Barça Marc Ingla i Jaume Ferrer (veure EL TRIANGLE número 811, del 22 de gener de 2007).

Segons informacions de la premsa local, en «les boes d’Eivissa» hi han comprat apartaments unes quantes figures del futbol com Carles Puyol –un àtic dúplex–, Gerard Piqué –a mitges amb Shakira–, David Villa, Kiko Narváez… així com gent de la jet-set barcelonina –una de les germanes Bernat, de la família ex-propietària de Chupa-Chups– o milionaris russos com Roman Abramovitx.

Però els investigadors policials no estan interessats a conèixer tan distingit veïnat, sinó en desxifrar les relacions de Jordi Pujol Ferrusola amb una trama empresarial que li va pagar mig milió d’euros i un luxós apartament. Els investigadors policials assenyalen que, de les declaracions dels testimonis i de la documentació disponible, no queda clar quin era el paper de Jordi Júnior, ni tan sols si va arribar a intermediar realment en la recerca d’inversionistes, tot i l’existència d’un contracte i del pagament. També reconeixen la dificultat de penetrar en un embolic d’empreses relacionades amb la promotora Life Marina Ibiza.

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides