El salari dels catalans cau un 25% en cinc anys

La pèrdua de poder adquisitiu és del 10%, segons UGT
treballadors
treballadors

La davallada salarial a Catalunya ha estat d’un 25% de mitjana des de l’any 2009, segons un estudi del sindicat UGT, que també estima la pèrdua de poder adquisitiu en un 10%.

El secretari general del sindicat UGT a Catalunya, Josep Maria Àlvarez, ha fet públiques aquestes dades en la presentació d’una campanya per exigir que el salari mínim interprofessional sigui de 1.000 euros i el sou mitjà sigui de 2.000 euros.

Desigualtats
Segons el mateix estudi, hi ha una diferència de 10.000 euros anuals entre el salari d’un indefinit i el d’un temporal. Els treballadors temporals, assenyalen, han perdut una mitjana de 1.000 euros anuals de sou.

Tanmateix exposen que el 2012 cobraven el salari mínim el 12% dels treballadors, percentatge que el 2008 era el 8%, i que durant el mateix període s’ha ampliat la diferència salarial dels treballadors joves (de 20 a 24 anys) amb relació als d’una edat de 40 a 44 anys. En concret, la bretxa és 10 punts més grossa: el sou d’aquests joves representa un 47% dels emoluments dels treballadors de 40 a 44 anys.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides