Espanya continua llençant els diners amb l’AVE

El 70% del pressupost de Foment es destinarà a l'alta velocitat
TGV AVE
TGV AVE

El Govern central acaba d’aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any vinent i de les partides que destaquen, les pensions i el deute públic s’emporten gairebé la meitat dels diners, sobta que Foment continuï apostant per l’Alta Velocitat. El TGV serà una vegada més el projecte estrella: dels 9.570 milions d’euros que invertirà el Ministeri de Pastor, 5.199 aniran destinats al tren, i d’aquests, 3.561 a l’alta velocitat.

Ni carreteres, ni altres infraestructures… més de la meitat del pressupost de Foment es destinarà al ferrocarril. I d’aquesta partida, el 70% per a l’AVE. No en va, Espanya és el país de la UE amb més quilòmetres de via d’alta velocitat, tot i que la majoria de línies són deficitàries.

És igual que governi el PP o el PSOE, el projecte de l’Espanya radial rebrà l’empenta definitiva amb el corredor del nord-oest: Olmedo, Ourense, Vigo, Lugo i A Corunya tindran la seva línia, no fos cas que Galícia quedés sense alta velocitat. Poc més de mil milions aniran per a l’AVE d’Astúries i País Basc.

De la resta, 2.194 milions es destinaran a carreteres i 535 a aeroports.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides