El sobiranisme pressiona als carrers

Els magistrats del TC proposats per CiU i el PNB també 'admeten' els recursos contra la consulta
anc si si
anc si si

Acció, reacció i, un altre cop, acció. La signatura d’Artur Mas del decret de convocatòria de la consulta del 9-N va anar seguida, aquest dilluns, de la suspensió cautelar, per part del Tribunal Constitucional, de la consulta i la Llei que l’emparava, resultat de l’admissió a tràmit dels recursos del Govern espanyol. Només havien passat sis hores de la impugnació de Madrid. Els guardians de la Carta Magna s’han reunit a “velocitat supersònica”, diu Mas, qui assegura, amb relació a la consulta, que “Estem preparats per fer-ho possible”.

Els partidaris de votar les dues preguntes el 9 de novembre han estat convocats per l’ANC i Òmnium Cultural per concentrar-se aquest dimarts, a partir de les 19 hores, davant dels Ajuntaments de tot Catalunya. Es dóna per fet que se sumaran dirigents de CDC, ERC, ICV i la CUP en aquesta protesta, que l’ANC promociona com l’inici de la seva campanya a favor del “Si-Sí”.

S’espera tanmateix que l’ANC i Òmnium engeguin de seguida, com van preveure si se suspenia la consulta, una campanya porta a porta per enquestar arreu de Catalunya els ciutadans amb relació “al nou país”.

Des de la CUP, a més, consideren que la mobilització sostinguda és clau per garantir la votació i animen la gent a ocupar els carrers contra una decisió, que David Fernández ha considerat que representa un “cop d’Estat” i la suspensió de la democràcia.

El Constitucional va tombar la consulta per unanimitat, la qual cosa significa que ni Encarnación Roca, magistrada proposada per CiU, ni Adela Asúa, proposada pel PNB, es van oposar a l’admissió a tràmit dels recursos plantejats pel Govern espanyol.

Promoció suspesa
D’altra banda, la Generalitat acordarà aquest dimarts suspendre la campanya institucional que promociona la consulta del 9-N, que ja s’havia començat a emetre. Amb aquesta mesura, el Govern català compleix amb allò que disposa la resolució del TC, que determina la suspensió de les actuacions relacionades amb els preparatius de la votació.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari