Liechtenstein vincula Mas amb negocis tèrbols dels Pujol

El president diu ignorar si ha comès alguna falta administrativa
Títol de la imatge
Títol de la imatge

La Unitat d’Intel·ligència Financera del Principat de Liechtenstein va remetre a principis del setembre a les autoritats espanyoles informació que suggereix la implicació del president de la Generalitat, Artur Mas, en activitats il·legals de membres de la família Pujol, revela aquest dilluns El Mundo. Les dades, en poder de la Fiscalia i sota la investigació de la UDEF, apunten com a clau del suposat vincle de Mas amb aquestes activitats la societat Brantridge Establishment, dissolta enguany, segons la mateixa informació. 

Les sospites que procedeixen de Liechtenstein es basarien en “dades públiques”, arxius i bases de dades, però el Principat voldria mantenir una col·laboració discreta amb els investigadors espanyols i no projectar una imatge de gran revelador de secrets.

Jordi Pujol Ferrusola va ser, durant algun temps, administrador de Brantridge Establishment, mitjançant la qual va finançar l’operació de Puerto Rosario. Es tracta d’una societat creada el 2004 que la declaració de Vicky Álvarez, examant de Pujol Jr., ja havia posat en el punt de mira dels investigadors.

Mas i la corrupció
Tant a TV3 com a laSexta, el president de la Generalitat va respondre d’una manera poc categòrica amb relació a acusacions de corrupció contra ell. El passat dissabte, va dir que creia que sí que estava net de corrupció: “crec que sí, sempre m’he comportat d’una manera que ha estat correcta; puc haver tingut alguna errada alguna vegada com tothom”, va explicar.

L’endemà, Ana Pastor va estirar del fil de la resposta que havia donat a Mònica Terribas i Mas, que va negar negocis amb els fills de Pujol, va dir: “Jo no sé si alguna vegada he comès alguna falta administrativa” i “avui, corrupció és qualsevol petita irregularitat”.

Amb relació al seu pare, Artur Mas Barnet, va negar que fos testaferro del clan Pujol i va assenyalar que pràcticament no coneixia Jordi Pujol. Sobre l’exMolt Honorable, va indicar que “no poso la mà al foc per ningú”.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari