Site icon El Triangle

Dr. Jekyll and Mr. Hyde se’n riu del Parlament

Jordi Pujol

Jordi Pujol

Gairebé dues hores i mitja de compareixença, aquest divendres, de Jordi Pujol al Parlament que només han servit per constatar que l’expresident, rebatejat com a Dr. Jekyll i Mr Hyde pel diputat de la CUP, David Fernàndez, té la cara amable, aquella que justifica l’herència rebuda del seu pare “per la por” a què la família es quedés sense diners, però que encara ensenya les urpes afilades quan es tracta de ‘torejar’ els parlamentaris i la premsa. Ni una resposta. L’exdirigent ha sortit de la cambra sense donar explicacions. I s’ha permès el luxe de retreure algunes acusacions als diputats que li reclamaven. Els representants de la CUP han marxat abans d’hora de la cambra, indignats amb el tarannà de Pujol.

“No he estat un polític corrupte”, ha assegurat l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, durant la seva primera intervenció al Parlament. L’exdirigent de Convergència ha repetit que “mai” es va aprofitar de la seva “influència” per enriquir-se. “No he rebut mai canvi diners a canvi d’una decisió polític administrativa”, ha dit, per afegir que “tenia més diners als setanta que quan vaig tenir càrrecs polítics”. “No vaig comprar finques ni em vaig dedicar a donar la volta al món, el meu projecte prioritari era el nacional”, ha dit.

L’expresident ha explicat que l’herència del seu pare que va mantenir amagada a l’estranger durant 34 anys no tenia un origen il·lícit, ni va sortir de l’erari públic. Pujol només ha rebel·lat la quantia que li va deixar en herència el seu pare: 140 milions de pessetes, de l’any 1980. Una xifra que li ha retret la presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho: “no pujaria, ni amb la inflació, als 4 milions que ha regularitzat a Hisenda”. Camacho ha restat credibilitat a la compareixença i les explicacions de Pujol. “No té credibilitat per dir si és o no un polític corrupte, perquè ha mentit durant 30 anys a tots els catalans”, ha dit la dirigent del PP.

“Per què 34 anys després tenia informació privilegiada? Està pactant amb la fiscalia per evitar responsabilitat a la seva família? La Caixa B de Banca Catalana forma part de l’herència? Ha tingut un tracte de privilegi per haver estat soci del PP i del PSOE? Per què ha tingut aquesta impunitat durant tants anys? El president Mas formava part de la trama i de la banda?”, ha estat el reguitzell de preguntes efectuades pel president de C’s, Albert Rivera, que resumeixen les explicacions que els portaveus han demanat a l’expresident.

“L’oasi català era un femer amb olor de perfum”, ha dit David Fernàndez, de la CUP, per avançar que Pujol “com a home d’Estat que ha estat, quedarà impune”.

“Quan es diu que tinc 30 milions d’euros a Andorra es menteix. Cal contrastar la informació. És fals”, ha respost Pujol, per desmentir també que hi hagi hagut, com l’han acusat alguns portaveus, de pactar amb fiscalia i amb el govern perquè l’entramat no esquitxi la seva família. “No hi ha hagut cap conversa entre el president Rajoy i jo”, ha dit.

“Si tot hagués estat tan corrupte, el país no s’hauria aguantat”, ha dit Pujol, per fer callar portaveus com Herrera, Rivera i Fernàndez, que l’han acusat d’estendre el “model de corrupció des del Govern” durant anys. L’expresident ha marxat de la cambra sense atendre els mitjans.

Exit mobile version