Pujol i Puig: política i negocis

El conseller d'Empresa i Ocupació concentra múltiples sospites de corrupció i ja té dos germans imputats per blanqueig de diners
felip puig
felip puig

Quan l’expresident Jordi Pujol va confessar que durant més de trenta anys havia tingut diners sense declarar a l’estranger, el conseller Felip Puig va mostrar públicament la seva consternació en declarar que sentia «una gran commoció personal i íntima». Què deu sentir ara Felip Puig quan té els seus dos germans, Jordi i Oriol, imputats per un presumpte delicte de blanqueig de diners? Doncs, ara no diu res. Calla.

Felip Puig fa anys que està sota sospita, des que, arran de les investigacions del cas del 3%, un intermediari d’Adigsa, Josep Maria Penin, va declarar a la Policia que tant Felip Puig com Oriol Pujol estaven al corrent de les comissions il·legals que es pagaven per l’adjudicació d’obra pública. Adigsa és una empresa de la Generalitat dedicada a les rehabilitacions d’immobles i al seu capdavant, en el pujolisme, hi havia figurat Felip Puig, que sempre ha intentat marcar distàncies amb Penin tot i ser parents llunyans i haver jugat plegats en el mateix equip de futbol.

La declaració de Penin podia haver portat Felip Puig a la banqueta dels acusats, però no les va mantenir davant el jutge. Tres directius d’Adigsa i el mateix Penin estan imputats i pendents de judici oral. Felip Puig va esquivar el cas del 3%, també s’ha escapolit del cas Millet i, fins ara, es manté al marge del cas Pujol malgrat les seves perilloses relacions amb l’hereu del clan, Jordi Pujol Ferrusola, del qual és amic des que compartien pupitre a l’escola. Vicky Álvarez, l’examant de Jordi Júnior, ha explicat en entrevistes que Felip Puig és el seu «únic» amic, l’únic en qui confia. Un informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (Udef ) apunta a Felip Puig com a suposat afavoridor dels negocis de l’hereu Pujol, però els investigadors policials han estat incapaços de concretar-ho i mai s’han formulat acusacions contra l’actual conseller d’Empresa.

Transferències bloquejades
En canvi, els seus dos germans, Jordi i Oriol, estan citats a declarar davant el jutge aquest 3 d’octubre com a imputats per un presumpte delicte de blanqueig de diners. El titular del Jutjat d’Instrucció número 6 de Barcelona, Miguel Ángel Tabares, que durant un temps va substituir Juli ‘cargol’ Solaz en la instrucció del cas Millet, disposa d’un informe de la Udef en el qual es detallen un seguit de transferències bancàries per un import de prop de mig milió d’euros, algunes de les quals van ser bloquejades per Catalunya Banc pels dubtes sobre l’origen d’aquests diners.

La investigació policial arrenca d’un informe del Servei de Prevenció de Blanqueig de Capitals (Sepblac), un organisme del Banc d’Espanya que va detectar transferències bancàries sospitoses en favor de Jordi Puig, el germà petit, de 51 anys, que durant anys ha compartit un despatx amb Jordi Pujol Ferrusola en el número 5-15 del carrer Ganduxer de Barcelona. No obstant això, els investigadors policials mantenen, si més no fins ara, que el cas Puig no està relacionat amb el macrocàs Pujol.

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’AQUESTA SETMANA

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari