La Justícia tomba el decret d’educació trilingüe de les Balears

El Govern de Bauzá va eludir l'obligatòria consulta a la UIB
Mas_Pujol_T997
Mas_Pujol_T997

El polèmic decret regulador del Tractament Integrat de Llengües (TIL), que consagrava el trilingüisme en l’ensenyament a centres no universitaris de les illes Balears, ha estat declarat nul pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB).

Aprovat el passat 13 d’abril pel Govern de José Ramón Bauzá, ha rebut una forta oposició els darrers mesos. El professor Jaume Sastre va mantenir una vaga de fam durant 40 dies per demanar diàleg a Bauzá i superar el conflicte en l’educació balear. La seva lluita va esdevenir una icona de l’oposició al TIL, tombat aquest dimarts perquè el TSJIB ha acceptat els recursos presentats per CCOO, STEI i UGT.

Tots cinc magistrats del tribunal avalen les tres sentències que anul·len el decret i consideren que el Govern balear no va complir amb l’obligació de demanar un informe a la Universitat de les Illes Balears (UIB), institució d’obligada consulta, segons l’Estatut, pel que fa a la regulació de la llengua catalana.

Les sentències, que poden ser recorregudes davant el Tribunal Suprem, troben tanmateix insuficient la memòria d’impacte normatiu amb què el Govern de Bauzà justificava el decret.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari