Ultimàtum de Brussel·les: les mines d’Iberpotash “són un perill”

La Comissió Europea adverteix que l'explotació minera del Bages "és perjudicial per a la salut"
runam mines bages iberpotash
runam mines bages iberpotash

Brussel·les fa allò que havien de fer la Generalitat i el Govern central i que, per interessos econòmics, s’han mantingut quiets i callats durant anys: advertir Iberpotash que l’explotació de mines que manté a la comarca del Bages “és perillosa per a la salut”. Els residus que genera l’activitat minera de la filial israeliana ICL a Súria, Sallent i Balsareny són, segons el dictamen previ al procediment d’infracció que vol obrir la Comissió Europea, “un perill per a la salut de les persones“.

La secretaria general de la CE, informa ‘elConfidencial‘, ha fet arribar al ministre d‘Exteriors, García-Margallo, una carta d’emplaçament que detalla les conseqüències mediambientals fruit de l’explotació minera sense miraments. L’acumulació de residus salins al Bages, l’escombrera del Cogulló ja és tan alta com la muntanya del Tibidabo, reporta, segons la missiva, “efectes nocius sobre les aigües subterrànies i superficials“.

La CE carrega contra la inactivitat de les autoritats per “no haver pres mesures necessàries per garantir que els residus es gestionin sense posar en perill la salut humana”.

Davant la suposada inactivitat de les autoritats catalana i espanyola, Brussel·les no ha estat l’única part que ha mogut fitxa. La resposta d’Iberpotash a les sentències judicials condemnatòries que comença a col·leccionar ha estat congelar les inversions, per valor de 800 milions, que tenia previstes en el pla que denominava Phoenix i que havia de resultar la salvació, en forma de reciclatge, dels residus de l’explotació.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari