Un cunyat de Matas, assenyalat com a gestor dels suborns del PP balear

Un exregidor d'urbanisme de Palma ho revela a Anticorrupció
areal
areal

El seu nom és Fernando Areal, és cunyat de l’expresident balear Jaume Matas, i ha estat assenyalat com a encarregat de negociar i rebre suborns del PP balear. L’acusació, revelada per El Mundo, prové de Rodrigo de Santos, exregidor d’urbanisme de Palma, qui assegura que el cobrament de comissions il·legals en el PP balear durant l’etapa de Matas era “sistemàtic”.

De Palma, en concret, ha explicat a la Fiscalia Anticorrupció que Areal cobrava comissions en negre procedents d’empresaris als quals el govern balear de Matas atorgava adjudicacions. El cunyat de Matas està acusat, en el marc del cas Palma Arena, d’haver pagat amb diner negre la campanya electoral del 2007 i serà jutjat.

D’altra banda, Jaume Matas, actualment complint una pena de presó de nou mesos per tràfic d’influències, ha estat acusat per la Guàrdia Civil de moure grans quantitats de diners irregulars a paradisos fiscals. Segons els investigadors, aquest capital procedia d’adjudicacions d’obres públiques i és molt possible que efectués operacions mitjançant testaferros i entramats societaris.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides