Defensa destitueix el tinent que denuncia corrupteles a l’exèrcit

Segura es troba arrestat i va sumar 22 dies en vaga de fam
luis gonzalo segura
luis gonzalo segura

El Butlletí Oficial de Defensa (BOD) ha publicat que Luis Gonzalo Segura, tinent de l’exèrcit espanyol denunciant d’irregularitats en el si de les Forces Armades, ha perdut el seu destí i ara queda pendent de rebre’n un altre.

Segura va començar una vaga de fam un dia abans d’ingressar, el 18 de juliol, en el centre disciplinari militar de Colmenar Viejo, on, segons Defensa, va ser tancat perquè havia comès dues faltes greus contra la disciplina militar amb algunes afirmacions fetes durant la presentació de la seva novel·la, Un paso al frente. Amb la vaga de fam, que va mantenir durant 22 dies, va protestar per la seva pèrdua de llibertat, que durarà dos mesos i ell considera injusta.

Segura ha presentat arreu de l’Estat Un paso al frente, on exposa tota mena d’irregularitats i d’interioritats del dia a dia en els quarters, i ha divulgat, en aquests actes, dades i detalls sobre la manca de llibertats, la precarietat laboral, els abusos de la “casta dominant” a l’Exèrcit i diverses corrupteles.

Suport polític
Per bé que l’interès dels grans partits polítics estatals ha estat més aviat escàs, en la roda de premsa que va convocar a Madrid abans de ser arrestat, Segura va rebre el suport de representants d’UPyD -formació que ha demanat investigacions sobre possible mala praxi en les Forces Armades- i d’Izquierda Unida.

A més, el cercle de Podemos format per membres de les Forces Armades ha convocat una concentració de suport a Segura que tindrà lloc el 21 de setembre a la Plaza de Oriente de Madrid. Segons El Plural, aquests militars estudien la manera de participar a Podemos sense represàlies, malgrat les restriccions que pateixen pel que fa a la participació política.

El Colectivo Independiente Militares para la Democracia, per la seva part, ha assumit la major part de l’argumentari de Segura i, en particular, troba encertat l’anàlisi que fa de la manca de transparència i control independent dins l’Exèrcit. Aquesta agrupació remarca que Segura ha perdut la seva llibertat sense que l’hagi jutjat un tribunal.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari