Més protestes a la Barceloneta contra el turisme incívic

L'Ajuntament ordena tancar 35 pisos turístics il·legals
Títol de la imatge
Títol de la imatge

24 hores després de la reunió amb Xavier Trias, uns 700 veïns de la Barceloneta s’han tornat a manifestar contra els apartaments turístics il·legals i el comportament incívic de molts dels seus ocupants. Asseguren que continuaran fent-ho fins que les autoritats municipals resolguin el problema i consideren que l’actuació del consistori, fins ara, ha estat insuficient i lenta.

L’Ajuntament ha inspeccionat més de 150 pisos i ha ordenat que l’activitat turística de 35 d’ells cessi. Els propietaris dels immobles, que poden al·legar en un termini de deu dies, s’enfronten a sancions de fins a 90.000 euros i a possibles denúncies judicials que podrien suposar tancaments definitius. Si no al·leguen, la Guàrdia Urbana precintarà els pisos.

Segons dades de l’Ajuntament, un de cada cinc habitatges inspeccionats era un apartament turístic sense llicència. Les ordres de cessament -24 que afecten 35 pisos (van dirigides als propietaris, alguns dels quals tenen més d’un immoble)- són el 42% de totes les emeses enguany per l’Ajuntament. Fins a l’esclat de les protestes, s’havia suspès l’activitat a 33 propietaris del barri.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari