Moviments veïnals volen el timó del procés contra Pujol

Pretenen, com ha fet Manos Limpias, personar-se en la causa contra l'expresident
Jordi Pujol queralbs
Jordi Pujol queralbs

Ni partits polítics ni sindicats de la ultradreta, la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona i la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya, juntament amb altres organitzacions com l’Observatori DESC, informa ‘Público‘, han decidit personar-se com acusació popular a la causa oberta contra l’expresident Pujol. Els ens socials busquen altres entitats de la societat civil per exercir junts l’acció.

La idea de l’associacionisme és recuperar el timó del procés judicial contra l’expresident que roman en el sindicat Manos Limpias. La querella es podria presentar a principi de setembre, un cop es conegui el calendari polític d’aquesta tardor.

La Comissió Europea podria donar un cop de mà a l’expresident
Si la Comissió Europea obre un procediment d’infracció contra Espanya, per obligar a declarar els contribuents que tinguin béns a l’estranger per valor superior a 50.000 euros, per fer compatible aquesta norma amb el dret comunitari, aquest fet suposaria una taula de salvació per a l’expresident Jordi Pujol, de qui es calcula una fortuna d’una 500 milions d’euros a Andorra.

Aquesta seria una de les línies d’actuació de la defensa de la família Pujol, segons assenyala aquest dijous ‘El Confidencial‘. El diari recorda que un despatx de Palma va denunciar, l’any passat davant la Comissió Europea, que l’Agència Tributària espanyola s’extralimitava a l’hora de demanar tanta informació, un fet que restringeix la llibertat de moviments de capitals a la UE.

L’acció comunitària, però, no hauria d’eximir la justícia de perseguir la presumpta comissió dels delictes de la família Pujol ni l’origen del seu enriquiment.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari