La UDEF vincula Felip Puig amb les comissions de Pujol Ferrusola

El germà del conseller i el primogènit dels Pujol feien negocis junts
Felip Puig
Felip Puig

Els escàndols del Pujol esquitxen, fora d’aquesta família, una de les figures convergents més rellevants: Felip Puig. Segons les dades d’un informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) publicades aquest divendres per La Razón, part de les suposades comissions irregulars percebudes per Jordi Pujol Ferrusola van ser facilitades per concessions de Puig, quan era conseller de Política Territorial i Obres Públiques. Concretament, la UDEF considera que “tenen la seva gènesi” en un negoci involucrat amb “l’àrea pública de l’Administració”.

El document exposa, en aquest sentit, el cas de la reforma de la Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat, que es va desenvolupar mitjançant una unió temporal d’empreses on participaven Copisa i FCC. El projecte, de 90 milions d’euros, l’hauria concedit la conselleria dirigida per Puig, un germà del qual, Jordi, feia sucosos negocis amb Jordi Pujol Ferrusola. Segons informa la UDEF al jutge Pablo Ruz, “els beneficiats amb l’adjudicació, les societats FCC i Copisa, de manera indirecta, han derivat milionaris cabals al patrimoni personal de Jordi Pujol Ferrusola”.

La mateixa unitat policial relaciona diverses vegades Copisa i adjudicacions públiques en el text del seu informe. Tanmateix exposa quantitats rebudes per Pujol Ferrusola en concepte de suposades tasques de mediació, entre elles una factura de més d’1.116.000 euros a Copisa relacionada amb les obres d’una urbanització a Ronda.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari