17 empreses haurien pagat comissions il·legals a Pujol jr., segons la UDEF

La investigació calcula vuit milions per serveis no acreditats
Jordi Pujol Ferrusola
Jordi Pujol Ferrusola

El jutge Pablo Ruz, encarregat d’indagar en les presumptes operacions irregulars de Jordi Pujol Ferrusola i la seva exesposa, disposa d’un informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) que detalla suposades comissions il·legals que el fill gran de l’expresident de la Generalitat va percebre de contractistes d’administracions públiques catalanes.

Segons la informació d’El País, 17 empreses -entre elles EMTE i Copisa- haurien ingressat més de vuit milions d’euros en comissions il·legals a tres societats de Pujol Ferrusola. Els empresaris assenyalats, segons l’informe policial, no van aportar documentació acreditativa de tractes comercials amb Jordi Pujol jr., no recordaven l’assessorament que suposadament haurien hagut de rebre o mostraven contractes poc creïbles per treballs ficticis.

Isolux Corsán
Una altra informació, publicada aquest dimecres per El Mundo, revela les sospites de l’Audiència Nacional pel que fa a una possible comissió encoberta rebuda per Pujol Ferrusola per part d’Isolux Corsan. Aquesta empresa contractista de la Generalitat va adquirir la part que Pujol Ferrusola tenia en un gran complex turístic mexicà, reportant-li al primogènit de Jordi Pujol una plusvàlua de 9,7 milions d’euros.

El jutge Ruz i la UDEF, segons la mateixa informació, investiguen si la plusvàlua està justificada pel valor afegit sumat al projecte o si amaga un sobrepreu. També s’indaga sobre una possible procedència il·lícita dels diners invertits per Pujol Ferrusola.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari